Peter Zmavc 2 foto IPA KoperV noči iz 4. na 5.1.2023 nas je nenadoma in potihoma v 87-letu zapustil Peter Žmavc, Predsednik Častnega sveta in član Sveta mojstrov v Ju-jitsu zvezi Slovenije, mojster ju-jitsu 5. dan.

Peter je bil zapisan borilnim veščinam od mladih nog. Treniral je karate, judo, aikido, najvišjo stopnjo pa dosegel v ju-jitsu, samobrambni borilni veščini, ki je sovpadala tudi z njegovim poklicem. S samoobrambo se je ukvarjal od leta 1960, ko je nastopil službo v takratnih organih za notranje zadeve. Bil je učitelj in trener ter uspešen tekmovalec. V ju-jitsu je pomagal pri usposabljanjih uslužbencev organov za notranje zadeve, pravosodnih organov, vojaške policije. Bogato znanje, ki ga je tako velikodušno delil, je pridobival na seminarjih na tleh bivše Jugoslavije in mednarodnih seminarjih že v daljnih letih 1964 in 1966. Na tekmovanjih organov za notranje zadeve je sodeloval tudi kot sodnik.

V svoji bogati karieri je bil med drugim predsednik Zveze karate organizacij Slovenije in prvi predsednik Kolegija mojstrov, strokovnega organa, ki je skrbelo za usposabljanje in razvoj samoobrambe v takratni milici. Za svoje strokovno delo je prejel več priznanj.

Kar nekaj aktualnih mojstrov v JJZS je svoje prve pasove v ju-jitsu pridobilo na izpitih pri mojstru Petru, se udeleževalo njegovih treningov ali seminarjev. Za njegov prispevek k razvoju samoobrambe in borilne veščine ju-jitsu mu ostajamo večno hvaležni.

Pogrebna slovesnost in zadnje slovo od Petra bo na pokopališču v Kopru v sredo, 11.1.2023: ob 10.00 uri odprtje mrliške vežice, ob 11.00 uri začetek pogrebne slovesnosti.

Na željo pokojnika bodo raztros pepela na morju opravili naslednji dan v ožjem družinskem krogu. Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Fotografija: IPA Koper.