V soboto, 2.6.2018, smo pričakovali nastopa Maje Povšnar v disciplini ne-waza/parterna borba (-62 kg) in Tima Toplaka v ju-jitsu borbah (-69 kg). Pričakovanja so bila upravičeno visoka, ker sta oba tekmovalca evropska prvaka in sta tudi letos že prikazala vrhunsko pripravljenost. Tim Toplak z zmago na Grand Slamu v Parizu v aprilu in Maja Povšnar z zmago na World Jiu-jitsu Professional Championship v Abu Dabiju. Oba tekmovalca sta tudi tokrat pokazala vrhunske nastope.

Tim Toplak je suvereno zmagal vse borbe do finala, kjer se je ponovno srečal z Rusom Dmitrijem Beshenetsom. Po dveh finalih, v katerih je Tim premagal nasprotnika, je tokrat Rus bil premočan nasprotnik, tako je Tim evropsko prvenstvo zaključil z 2. mestom. Maja je morala v drugem krogu priznati poraz proti Poljakinji, da bi kasneje zmagala borbo za 3. mesto.

Izkupiček dveh dni evropskega prvenstva je za majhno ekipo več kot odličen:

  • 1. mesto, Benjamin Lah, borbe, -94 kg
  • 2. mesto, Tim Toplak, borbe, -69 kg
  • 3. mesto, Maja Povšnar, ne-waza, -62 kg
  • 5. mesto, par Sara Besal / Tina Pelc, duo-sistem, ženski pari
  • 7. mesto, Barbara Siter, borbe, -62 kg.

Zahvala spremljevalni ekipi, ki so jo sestavljali selektorji Gorazd Toplak (borbe), Jure Pignar (duo-sistem), Tilen Hadolin (ne-waza), sodnik mag. Martin Jazbec, fizioterapevt Martin Zore in klubska trenerja Rok Šuster ter Marko Gaber, ki prav tako zaslužni za odlične uspehe naših tekmovalcev.

 maja in tim s

ekipa s