Finale lige 2016Banja Luka je te dni gostila velik mednarodni turnir v ju-jitsu, ter finale Jadranske ekipne  ju-jitsu lige za sezono 2016. Prvič v  šest letni zgodovini  lige je eni od ekip uspelo ponoviti uspeh  prejšnje sezone. Tako kot leta 2015 je tudi v letošnjem letu zmagovalka lige postala ekipa Ju-jitsu kuba ADK Maribor!

Da bo finale Lige napeto, je bilo slutiti že pred pričetkom polfinalnih dvobojev. Dvorana BORIK (v tej dvorani je lansko leto svojo pripravljalno tekmo igrala slovenska košarkarska reprezentanca proti srbski reprezentanci pred pet tisoč gledalci) je bila skoraj polna, saj je na samem turnirju nastopilo preko tristo tekmovalcev iz osmih držav (Slovenije, Črne Gore, Srbije, Makedonije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in BIH – Republike Srbske). Vse štiri  ekipe - finalistke lige (JJK ADK Maribor, PANDA Herceg Novi, N&F Aleksinac in SRPSKA iz Sarajeva) so namreč imele bučno podporo svojih privržencev.

Takoj po svečani otvoritvi sta v prvem polfinalu na tatami stopili ekipi JJK ADK Maribor in PANDE iz Herceg Novega.  Sam rezultat 4 proti 1 za JJK ADK Maribor kaže na lahko zmago, vendar temu ni bilo tako. Nejc Noč je v kategoriji do 62 kg zmagal z 5:3, Blaž Zupanič v kategoriji do 69 kg 13:6, Jaka Muršec Pitamic pa je nato v kategoriji do 77 kg izgubil z rezultatom 5:6. Tilen Hadolin v kategoriji do 85 kg in nato še Denis Kurbus v kategoriji do 94 kg  sta zmagala z maksimalnimi točkami zaradi poškodbe nasprotnika. V najtežji kategoriji obe ekipi nista imeli predstavnika. V drugem polfinalu je po ogorčenem boju med ekipama SRPSKA iz Sarajeva in N&F iz Aleksinca zmagala slednja. Ekipa N&F Aleksinac je namreč dobila dvoboj z rezultatom  3:3 in tehničnimi točkami 80:78.

Pred finalom je bilo ozračje še bolj naelektreno kot pred pričetkom polfinalnih dvobojev. Na krilih navijačev je v dvoboju med JJK ADK Maribor in N&F iz Aleksinca najprej Nejc Noč  v kategoriji do 62 kilogramov  zmagal z najvišjim možnim rezultatom,  prav tako je to ponovil Blaž Zupanič v kategoriji do 69 kilogramov.  Jaka Muršec Pitamic je nato v kategoriji do 77 kilogramov s svetovnim mladinskim prvakom Nikolo Trajkovičem izgubil, zmagi pa sta nato s »full ipponom« priborila Tilen Hadolin v kategoriji do 85 kilogramov in nato še Denis Kurbus v kategoriji do 94 kilogramov. V težki kategoriji JJK ADK Maribor ni imel predstavnika. Končni rezultat je tako bil 4:2 za JJK ADK Maribor!

Vsem tekmovalcem gre čestitati za srčno in nepopustljivo borbo ter fair play. Prav vsi so zaslužni za velik uspeh in drugo zaporedno zmago v Jadranski ligi. Tudi tekmovalec Žiga Kokol, ki je bil v tem finalu rezerva, vendar vseskozi »zraven«. Predvsem pa vse pohvale in zahvala tekmovalcu »veteranu« Denisu Kurbusu, ki je v letošnjem letu zamenjal nekatere klubske tekmovalce in s tem pokazal vso pripadnost klubu. Predvsem je vsem mlajšim lahko velik zgled, tako kot tekmovalec, trener in motivator!