Maja Povsnar Bloudkova plaketa 2022Brdo pri Kranju, 11.2.2023. Na Brdu pri Kranju je potekala 58. podelitev Bloudkovih priznanj za leto 2022. Priznanja Stanka Bloudka so najvišja državna priznanja na področju športa v Republiki Sloveniji, ki se podeljujejo za delo in dosežke na področju športa. Podeljujejo jih že od leta 1965.
 
Za pomemben tekmovalni dosežek v športu v letu 2022 je naša tekmovalka Maja Povšnar prejela Bloudkovo plaketo.
 
Z zmago na Svetovnem prvenstvu leta 2021 v Abu Dhabiju (ZAE) je Maja potrdila kvalifikacije za nastop na Svetovnih igrah (World Games) julija 2022 v Birminghamu (ZDA). V kategoriji jiu-jitsu (ne-waza), do 63 kg, je pometla s konkurenco in osvojila zlato medaljo. Svetovne igre opisujemo tudi kot "olimpijske igre" neolimpijskih športov.
 
Na slavnostni prireditvi na Brdu je navzoče prvič v vlogi ministra, pristojnega tudi za šport, pozdravil minister za gospodarstvo, turizem in šport, g. Matjaž Han. Slavnostna govornica je bila predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar. Nagrade sta vročila predsednik odbora, g. Viktor Grošelj  in sekretarka odbora za podeljevanje, ga. Petra Tramte. Majo sta na dogodku spremljala trener Domen in predsednik JJZS.

LOGO OKS ZSZSpoštovani!

V prilogi posredujemo pismo predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, g. Bogdana Gabrovca, vezano na spoštovanje ukrepov za zajezitev epidemije Covid-19. Namenjeno je vsem tekmovalcem, trenerjem, funkcionarjem, organizatorjem dogodkov in ljubiteljem športa...

Prosimo, da se z njim seznanite in apel upoštevate, da bomo lahko tudi v teh izrednih okoliščinah nadaljevali z izvajanjem športne dejavnosti.

Ostanite zdravi!

Priloge:
Download this file (Poziv predsednika članicam.pdf)Poziv predsednika članicam.pdf[pdf]93 kB

jjzs logoJu jitsu zveza Slovenije išče generalnega sekretarja ali generalno sekretarko. Kandidati oziroma kandidatke predložijo kratko biografijo, opis izkušenj, soglasje za objavo imena in priimka ter kontaktne podatke. Mandat bo trajal do volilne skupščine v letu 2022 z možnostjo ponovne izvolitve.

Od kandidata oziroma kandidatke pričakujemo osnovno poznavanje delovanja športnih društev/nacionalnih panožnih športnih zvez, osnovno poznavanje računovodskih standardov, administrativnega poslovanja društev ipd. Opis del in nalog ter pričakovanj je priložen.

Rok za pošiljanje kandidatur je 20.12.2021. Zaradi epidemioloških ukrepov vse zainteresirane prosimo, da kandidature pošljejo po elektronski poti na e-naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (zadeva: Kandidatura za člana nadzornega odbora).

Športni klub SiborČLANICAM JJZS!

V prilogi je razpis tekmovanja za tekmovanje v tehnikah za Pokal Slovenije in turnir v borbah, ki bo v Kočevju, v nedeljo, 28.11.2021. Podrobnosti v razpisni dokumentaciji.

ROK za prijavo je sreda, 24.11.2021, do 17.00 ure.

Covid-19 protokol, ki ga bomo izvajali na tekmovanju, bodo članice prejele 23.11.2021, ker je v postopku ažuriranja na IO JJZS. Tekmovanje bo organizirano brez gledalcev.

Dodatek 24.11.2021: Izvršni odbor JJZS je na svoji seji 23.11.2021 potrdil spremembe in dopolnitve Covid protokola za tekmovanje, ki je v prilogi in objavljen v rubriki Dokumenti. Prosimo, da se z njim seznanitev. Delegat JJZS na tekmovanju bo g. Franc Šrok!

PlayTrue2021 SLOADO

Kaj je Play True Day oz. Dan čistega športa?


"Play True Day" - Dan čistega športa je dan, namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. Pobudo za Play True Day je v letu 2014 dalo 17. južnoameriških držav, ki so, v sodelovanju s Svetovno protidopinško agencijo (WADA) in na podlagi Montevideo deklaracije, razglasile 10. april za »Play True Day». Namen tega dne je preko preventivnih aktivnosti seznaniti športnike, športno in splošno javnost s svetovnim bojem proti dopingu.

V letu 2016 se je praznovanju Dneva čistega športa pridružila tudi Slovenija. Na ta dan oz. v tednu pred in po 10. aprilu so v zadnjih letih Slovenska antidoping organizacija ter nekatere nacionalne panožne športne zveze in društva izvedle številne preventivne aktivnosti ter tako poizkušale dvigniti nivo zavedanja o nevarnostih dopinga v Sloveniji in drugod v Evropi.
 
V Ju-jitsu zvezi Slovenije dajemo poudarek čistemu športu predvsem skozi izobraževanja in usposabljanja trenerjev in tekmovalcev. V lanskem letu smo tako dodatno prevetrili naše akte in dopolnili naš temeljni akt (Statut) ter Pravilnik o usposabljanju in licenciranju.

Izobraževalne vsebine, pravila in uporabne podatke iz področja antidopinga si lahko ogledate na spletni strani SLOADO https://www.sloado.si/.

#postaslovenije

Tim Toplak v UzbekistanuV času epidemije je pred vrhunskimi tekmovalci nemalo izzivov, kako v odsotnosti običajnih priprav in nastopov na največjih tekmovanjih ohraniti ustrezno pripravljenost. Tudi sicer nekateri najdejo alternativne možnosti. Tim Toplak že vrsto let za pridobivanja specialnih znanj in veščin (tako kot nekateri drugi reprezenzanti) trenira klubih sorodnih borilnih veščin, ne samo ju-jitsu. Med treningi v Judo klubu Bežigrad so ga opazili trenerji reprezentance uzbekistanske judo zveze in ga skupaj z judoisti iz Bežigrada povabili na olimpijske priprave v Taškent, Uzbekistan, ki so bile med 14. in 23. decembrom 2020.

Zaradi epidemije so priprave potekale v posebnem režimu, Tima so v tem času štirikrat testirali za Covid-19 (pred, med in po pripravah), prav tako so se morali testirati vsi ostali udeleženci priprav (treningi v "mehurčku"). Mednarodne priprave je vodil selektor uzbekistanske reprezentance Iljas Iliadis, s poudarkom na borbenih treningih. Treningi so potekali dvakrat na dan, ob 10.00 in 17.00 uri, dodatno pa so Slovenci trenirali še samostojno v fitnesu.

Stroške bivanja je krila judo zveza iz Uzbekistana, judo klub Bežigrad in JJZS pa sta sodelovala pri stroških letalske karte, testiranja in zavarovanja za tujino. Tim se je z izjemno izkušnjo v domovino vrnil tik pred božičnimi prazniki.

V Medenbliku (Nizozemska), je v soboto, 6. 4. 2019, potekal Evropski pokal v duo.                                                                                                        Pomerilo se je 92 parov iz 9 držav.

Slovenski tekmovalci so dosegli naslednje rezultate:

Anže Golež in Enej Žagar - 1. mesto moški pari U 16

Andraž Žlindra in Gal Košir - 1. mesto moški pari U 18

Luka Čirovič in Nika Kotar - 1. mesto mešani pari U 18

Neli Podlogar in Jaka Divjak - 2. mesto mešani pari U 16

Nika Kotar in Neli Podlogar - 3. mesto ženski pari U16

Nejc Podlogar in Luka Čirovič - 3. mesto moški pari U 18

Neža Levstik in Sara Divjak - 5. mesto ženski pari U 16

Čestitke vsem tekmovalcem in njihovim trenerjem

 

56806647 520527905143170 8129135608170807296 n1

V Globokem, je v soboto 9. 3. 2019, potekalo tretje, zaključno tekmovanje pokal Slovenije v duo-sistemu za starostne skupine U8, U10, U12, U14 in U16. Tekmovanja se je udeležilo 53 parov iz 6 klubov. Pokalni zmagovalci so: 

 • Mušič, Benčina / ŠK SIBOR, U8, moški pari
 • Doutlik, Rus / ŠK SIBOR, U8, ženski pari
 • Pavuna, Rus / ŠK SIBOR, U8, mešani pari
 • Hrastar, Kožuh / ŠK SIBOR, u10, moški pari
 • Mujezinovič, Rožman / DBV KATANA, U10, ženski pari
 • Kožuh, Rus / ŠK SIBOR, U10, mešani pari
 • Levstek, Turk / ŠK SIBOR, U12, moški pari
 • Cizl, Cizl / DBV KATANA, U12, ženski pari
 • Rožman, Rožman / DBV KATANA, u12, mešani pari
 • Leskovar, Kostič / DBV KATANA, U14, moški pari
 • Piškur, Cizl / DBV KATANA, U14, ženski pari
 • Zajc, Divjak / ŠK SIBOR, U14, mešani pari
 • Pečak, Primužič / PKBV CELJE, U16, moški pari
 • Podlogar, Kotar / ŠK SIBOR, U16, ženski pari
 • Podlogar, Divjak / ŠK SIBOR, U16, mešani pari

Celotni rezultati tekmovanja so dostopni na spletni strani zveze na naslenji povezavi

Finale Globoko

 

V ponedeljek 20.11.2017 je na člansko svetovno prvenstvo odpotoval pri del odprave s tekmovalci in selektorjem. Pod vodstvom selektorja za borbe, Gorazda Toplaka, bodo nastopili naslednji tekmovalci:

 • Tim Toplak, borbe -69 kg;
 • Tilen Hadolin, borbe -94 kg;
 • Maja Povšnar, ne-waza, -62 kg. 

Tim Toplak, aktualni evropski prvak, bo nastopil v petek, 24.11, Tilen Hadolin, v soboto, 25.11., Maja Povšnar, prav tako aktualna evropska prvakinja, pa v nedeljo, 26.11.2017. Želimo jim veliko uspeha in športno srečo. 

Ekipi se je pridružil še svetovni A-sodnik Karl Kelc in zdravstvenik Anton Koželj. Po tekmovanju bo tudi zasedanje najvišjih organov Mednarodne ju-jitsu zveze (JJIF), ki se jih bo udeležil predsednik JJZS, Robert Perc. 

 

 

Robert Perc, predsednik JJZS, je Generalni sekretar Evropske ju-jitsu zveze (JJEU).

Benjamin Lah, vrhunski športnik iz Policijskega kluba borilnih veščin Celje, je eden najbolj prepoznavnih članov komisije športnikov pri mednarodni ju-jitsu zvezi (JJIF Athletes Committee).

Martin Jazbec, podpredsednik JJZS, predsednik sodniške komisije, dolgoletni tekmovalec, mentor in inštruktor sodnikom, je član Evropske sodniške komisije. V tej funkciji med drugimi aktivnostmi skupaj s Stanetom Preskarjem tvorita izpitni inštruktorski tandem na mednarodnih tekmovanjih (ocenjevanje novih sodnikov in ocena znanja pri obnavljanju najvišjih sodniških licenc v evropski in mednarodni ju-jitsu zvezi).

 

Ju-jitsu zveza Slovenije se lahko pohvali z lepim številom sodnikov z najvišjimi licencami, ki redno sodijo na evropskih in svetovnih prvenstvih, za njimi pa prihaja nov rod mlajših sodnikov, ki se že uveljavlja v mednarodnih vodah. Glede na velikost zveze in število tekmovalcev smo sorazmerno močno zastopani v mednarodnih povezavah.

 

Mednarodne sodniške licence:

Jazbec Martin, svetovni A sodnik (tudi ocenjevalec in izvajalec mednarodnih sodniških seminarjev)

Preskar Stane, svetovni A sodnik (tudi ocenjevalec in izvajalec mednarodnih sodniških seminarjev)

Kelc Karli, svetovni A sodnik

Gaber Marko, svetovni A sodnik

Perc Robert, svetovni A sodnik (licenca v mirovanju)

 

Kontinentalne licence

Stergar Tadej, kontinentalni A sodnik

Sergej Bižal, kontinentalni A sodnik

Srok Franc, kontinentalni A sodnik

Saje Ognjen, kontinentalni A sodnik

Ermenc Ivo, kontinentalni A sodnik

Novak Grega, kontinentalni B sodnik

Vitja Gricar, kontinentalni B sodnik

 

Delovanje na področju etike in fair playa

Naši delegati konstruktivno sodelujejo na vseh področjih delovanja evropske in mednarodne zveze, predvsem na področju pravil tekmovanja in sojenja, oblikovanja temeljnih aktov, fair-play gibanja in etičnega kodeksa. Mednarodna zveza (JJIF) je leta 2000 mag. Srečku F. Kropetu, nekdanjemu predsedniku JJZS, zaupala vodenje delovne skupine, ki je za mednarodno zvezo pripravila etično kodeks (JJIF Book of Ethics), ki je danes eden temeljnih postulatov delovanja na področju etike in fair-playa.

Robert Perc, predsednik JJZS, je pobudnik ustanovitve Fair play nagrade evropske ju-jitsu zveze, ki se je s poudarjanjem fair-playa na športnih prireditvah sčasoma nadgradila v posebno letno nagrado za fair play potezo na ravni evropske ju-jitsu zveze. Leta 2010 je iz rok Christiana Blareauja, predsednika evropske ju-jitsu zveze, na odprtem Evropskem prvenstvu v Gentu (Belgija) prejel fair play pokal kot priznanje korektnemu delovanju in povezovalni vlogi znotraj evropske zveze.

DRUŠTVO

NASLOV

ZAKONITI ZASTOPNIK

1

DRUŠTVO BORILNIH VEŠČIN JU-JITSU OBALA 

KOPER, BEŽKOVA ULICA 3, 6000 KOPER

DAMJAN APOLLONIO

2

DRUŠTVO BORILNIH VEŠČIN KATANA

GLOBOKO 5, 8254 GLOBOKO 

ANDREJA OSREDKAR

3

DRUŠTVO BORILNIH VEŠČIN IPPON

PRVOMAJSKA ULICA 15A, 8290 SEVNICA

ROMAN KUMP

4

JU-JITSU KLUB ADK MARIBOR 

CESTA PROLETARSKIH BRIGAD 64, 2000 MARIBOR

MILAN BORKO

5

JU-JITSU KLUB SAMURAJ

NOVO NASELJE 28, 3342 GORNJI GRAD

TOMISLAV STANKOVIĆ

6

JU-JITSU KLUB SHINTO

ULICA KOROŠKEGA BATALJONA 11, 1231 LJUBLJANA - ČRNUČE

GORAZD TOPLAK

7

KLUB BORILNIH VEŠČIN FUDOSHIN

GOTOVLJE 71, 3310 ŽALEC

DAVID ŠTRAUS

8

POLICIJSKI KLUB BORILNIH VEŠČIN CELJE 

LJUBLJANSKA CESTA 12, 3000 CELJE

SREČKO F. KROPE

9

ŠPORTNI KLUB SIBOR JU JITSU

CESTA NA STADION 11, 1330 KOČEVJE

ELVIS PODLOGAR

10

ŠPORTNO DRUŠTVO »NIPPON« LENART

JUROVSKA CESTA 12A, 2230 LENART V SLOV. GORICAH

ALJOŠA FREŠER

11

ŠPORTNO DRUŠTVO "BUSHIDO" NOVO MESTO 

KRKA 3A, 8000 NOVO MESTO

METOD JERMAN

12

ŠPORTNO DRUŠTVO "DOJO" NOVA GORICA 

ULICA GRADNIKOVE BRIGADE 57, 5000 NOVA GORICA

SVITOSLAV POGELŠEK

13

ŠPORTNO DRUŠTVO JU-JITSU OLIMPIJA LJUBLJANA 

VOJKOVA CESTA 73, 1000 LJUBLJANA

MOHOR MIHELČIČ

14

ŠPORTNO DRUŠTVO "NIKAN" MARIBOR 

GOSPOSVETSKA CESTA 39

MIRAN VRBANIĆ

15

ŠPORTNO DRUŠTVO "NINJA" ČRNOMELJ

STRAŽNJI VRH 4B, 8340 ČRNOMELJ

MARKO ŠIKONJA

16

ŠPORTNO DRUŠTVO "SIBOR" RIBNICA

ŠOLSKA ULICA 1, 1310 RIBNICA

ELVIS PODLOGAR

17

ŠPORTNO DRUŠTVO RDEČI OREL

HRASTJE 94, 4000 KRANJ

NEVEN POLAJNAR

18

KLUB BORILNIH VEŠČIN SENSHI

LEVEC 65A, 3301 PETROVČE

ROK ŠUSTER

19

ŠPORTNO DRUŠTVO BRAZILSKI JIU-JITSU KOROŠKA  JASKOVA 11, 2380 SLOVENJ GRADEC NEJC HODNIK
20 KLUB BORILNIH VEŠČIN IN REKREACIJE BUDO  DEKANI 263, 6271 DEKANI DIEGO KELEBUDA
21 KLUB BORILNIH VEŠČIN MMA BREŽICE  BREZINA 66, 8250 BREŽICE TILEN KOLARIČ