Športni klub SiborČLANICAM JJZS!

V prilogi je razpis tekmovanja za tekmovanje v tehnikah za Pokal Slovenije in turnir v borbah, ki bo v Kočevju, v nedeljo, 28.11.2021. Podrobnosti v razpisni dokumentaciji.

ROK za prijavo je sreda, 24.11.2021, do 17.00 ure.

Covid-19 protokol, ki ga bomo izvajali na tekmovanju, bodo članice prejele 23.11.2021, ker je v postopku ažuriranja na IO JJZS. Tekmovanje bo organizirano brez gledalcev.

Dodatek 24.11.2021: Izvršni odbor JJZS je na svoji seji 23.11.2021 potrdil spremembe in dopolnitve Covid protokola za tekmovanje, ki je v prilogi in objavljen v rubriki Dokumenti. Prosimo, da se z njim seznanitev. Delegat JJZS na tekmovanju bo g. Franc Šrok!

PlayTrue2021 SLOADO

Kaj je Play True Day oz. Dan čistega športa?


"Play True Day" - Dan čistega športa je dan, namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. Pobudo za Play True Day je v letu 2014 dalo 17. južnoameriških držav, ki so, v sodelovanju s Svetovno protidopinško agencijo (WADA) in na podlagi Montevideo deklaracije, razglasile 10. april za »Play True Day». Namen tega dne je preko preventivnih aktivnosti seznaniti športnike, športno in splošno javnost s svetovnim bojem proti dopingu.

V letu 2016 se je praznovanju Dneva čistega športa pridružila tudi Slovenija. Na ta dan oz. v tednu pred in po 10. aprilu so v zadnjih letih Slovenska antidoping organizacija ter nekatere nacionalne panožne športne zveze in društva izvedle številne preventivne aktivnosti ter tako poizkušale dvigniti nivo zavedanja o nevarnostih dopinga v Sloveniji in drugod v Evropi.
 
V Ju-jitsu zvezi Slovenije dajemo poudarek čistemu športu predvsem skozi izobraževanja in usposabljanja trenerjev in tekmovalcev. V lanskem letu smo tako dodatno prevetrili naše akte in dopolnili naš temeljni akt (Statut) ter Pravilnik o usposabljanju in licenciranju.

Izobraževalne vsebine, pravila in uporabne podatke iz področja antidopinga si lahko ogledate na spletni strani SLOADO https://www.sloado.si/.

#postaslovenije

Tim Toplak v UzbekistanuV času epidemije je pred vrhunskimi tekmovalci nemalo izzivov, kako v odsotnosti običajnih priprav in nastopov na največjih tekmovanjih ohraniti ustrezno pripravljenost. Tudi sicer nekateri najdejo alternativne možnosti. Tim Toplak že vrsto let za pridobivanja specialnih znanj in veščin (tako kot nekateri drugi reprezenzanti) trenira klubih sorodnih borilnih veščin, ne samo ju-jitsu. Med treningi v Judo klubu Bežigrad so ga opazili trenerji reprezentance uzbekistanske judo zveze in ga skupaj z judoisti iz Bežigrada povabili na olimpijske priprave v Taškent, Uzbekistan, ki so bile med 14. in 23. decembrom 2020.

Zaradi epidemije so priprave potekale v posebnem režimu, Tima so v tem času štirikrat testirali za Covid-19 (pred, med in po pripravah), prav tako so se morali testirati vsi ostali udeleženci priprav (treningi v "mehurčku"). Mednarodne priprave je vodil selektor uzbekistanske reprezentance Iljas Iliadis, s poudarkom na borbenih treningih. Treningi so potekali dvakrat na dan, ob 10.00 in 17.00 uri, dodatno pa so Slovenci trenirali še samostojno v fitnesu.

Stroške bivanja je krila judo zveza iz Uzbekistana, judo klub Bežigrad in JJZS pa sta sodelovala pri stroških letalske karte, testiranja in zavarovanja za tujino. Tim se je z izjemno izkušnjo v domovino vrnil tik pred božičnimi prazniki.

V Medenbliku (Nizozemska), je v soboto, 6. 4. 2019, potekal Evropski pokal v duo.                                                                                                        Pomerilo se je 92 parov iz 9 držav.

Slovenski tekmovalci so dosegli naslednje rezultate:

Anže Golež in Enej Žagar - 1. mesto moški pari U 16

Andraž Žlindra in Gal Košir - 1. mesto moški pari U 18

Luka Čirovič in Nika Kotar - 1. mesto mešani pari U 18

Neli Podlogar in Jaka Divjak - 2. mesto mešani pari U 16

Nika Kotar in Neli Podlogar - 3. mesto ženski pari U16

Nejc Podlogar in Luka Čirovič - 3. mesto moški pari U 18

Neža Levstik in Sara Divjak - 5. mesto ženski pari U 16

Čestitke vsem tekmovalcem in njihovim trenerjem

 

56806647 520527905143170 8129135608170807296 n1

V Globokem, je v soboto 9. 3. 2019, potekalo tretje, zaključno tekmovanje pokal Slovenije v duo-sistemu za starostne skupine U8, U10, U12, U14 in U16. Tekmovanja se je udeležilo 53 parov iz 6 klubov. Pokalni zmagovalci so: 

 • Mušič, Benčina / ŠK SIBOR, U8, moški pari
 • Doutlik, Rus / ŠK SIBOR, U8, ženski pari
 • Pavuna, Rus / ŠK SIBOR, U8, mešani pari
 • Hrastar, Kožuh / ŠK SIBOR, u10, moški pari
 • Mujezinovič, Rožman / DBV KATANA, U10, ženski pari
 • Kožuh, Rus / ŠK SIBOR, U10, mešani pari
 • Levstek, Turk / ŠK SIBOR, U12, moški pari
 • Cizl, Cizl / DBV KATANA, U12, ženski pari
 • Rožman, Rožman / DBV KATANA, u12, mešani pari
 • Leskovar, Kostič / DBV KATANA, U14, moški pari
 • Piškur, Cizl / DBV KATANA, U14, ženski pari
 • Zajc, Divjak / ŠK SIBOR, U14, mešani pari
 • Pečak, Primužič / PKBV CELJE, U16, moški pari
 • Podlogar, Kotar / ŠK SIBOR, U16, ženski pari
 • Podlogar, Divjak / ŠK SIBOR, U16, mešani pari

Celotni rezultati tekmovanja so dostopni na spletni strani zveze na naslenji povezavi

Finale Globoko

 

V ponedeljek 20.11.2017 je na člansko svetovno prvenstvo odpotoval pri del odprave s tekmovalci in selektorjem. Pod vodstvom selektorja za borbe, Gorazda Toplaka, bodo nastopili naslednji tekmovalci:

 • Tim Toplak, borbe -69 kg;
 • Tilen Hadolin, borbe -94 kg;
 • Maja Povšnar, ne-waza, -62 kg. 

Tim Toplak, aktualni evropski prvak, bo nastopil v petek, 24.11, Tilen Hadolin, v soboto, 25.11., Maja Povšnar, prav tako aktualna evropska prvakinja, pa v nedeljo, 26.11.2017. Želimo jim veliko uspeha in športno srečo. 

Ekipi se je pridružil še svetovni A-sodnik Karl Kelc in zdravstvenik Anton Koželj. Po tekmovanju bo tudi zasedanje najvišjih organov Mednarodne ju-jitsu zveze (JJIF), ki se jih bo udeležil predsednik JJZS, Robert Perc. 

 

 

Robert Perc, predsednik JJZS, je Generalni sekretar Evropske ju-jitsu zveze (JJEU).

Benjamin Lah, vrhunski športnik iz Policijskega kluba borilnih veščin Celje, je eden najbolj prepoznavnih članov komisije športnikov pri mednarodni ju-jitsu zvezi (JJIF Athletes Committee).

Martin Jazbec, podpredsednik JJZS, predsednik sodniške komisije, dolgoletni tekmovalec, mentor in inštruktor sodnikom, je član Evropske sodniške komisije. V tej funkciji med drugimi aktivnostmi skupaj s Stanetom Preskarjem tvorita izpitni inštruktorski tandem na mednarodnih tekmovanjih (ocenjevanje novih sodnikov in ocena znanja pri obnavljanju najvišjih sodniških licenc v evropski in mednarodni ju-jitsu zvezi).

 

Ju-jitsu zveza Slovenije se lahko pohvali z lepim številom sodnikov z najvišjimi licencami, ki redno sodijo na evropskih in svetovnih prvenstvih, za njimi pa prihaja nov rod mlajših sodnikov, ki se že uveljavlja v mednarodnih vodah. Glede na velikost zveze in število tekmovalcev smo sorazmerno močno zastopani v mednarodnih povezavah.

 

Mednarodne sodniške licence:

Jazbec Martin, svetovni A sodnik (tudi ocenjevalec in izvajalec mednarodnih sodniških seminarjev)

Preskar Stane, svetovni A sodnik (tudi ocenjevalec in izvajalec mednarodnih sodniških seminarjev)

Kelc Karli, svetovni A sodnik

Gaber Marko, svetovni A sodnik

Perc Robert, svetovni A sodnik (licenca v mirovanju)

 

Kontinentalne licence

Stergar Tadej, kontinentalni A sodnik

Sergej Bižal, kontinentalni A sodnik

Srok Franc, kontinentalni A sodnik

Saje Ognjen, kontinentalni A sodnik

Ermenc Ivo, kontinentalni A sodnik

Novak Grega, kontinentalni B sodnik

Vitja Gricar, kontinentalni B sodnik

 

Delovanje na področju etike in fair playa

Naši delegati konstruktivno sodelujejo na vseh področjih delovanja evropske in mednarodne zveze, predvsem na področju pravil tekmovanja in sojenja, oblikovanja temeljnih aktov, fair-play gibanja in etičnega kodeksa. Mednarodna zveza (JJIF) je leta 2000 mag. Srečku F. Kropetu, nekdanjemu predsedniku JJZS, zaupala vodenje delovne skupine, ki je za mednarodno zvezo pripravila etično kodeks (JJIF Book of Ethics), ki je danes eden temeljnih postulatov delovanja na področju etike in fair-playa.

Robert Perc, predsednik JJZS, je pobudnik ustanovitve Fair play nagrade evropske ju-jitsu zveze, ki se je s poudarjanjem fair-playa na športnih prireditvah sčasoma nadgradila v posebno letno nagrado za fair play potezo na ravni evropske ju-jitsu zveze. Leta 2010 je iz rok Christiana Blareauja, predsednika evropske ju-jitsu zveze, na odprtem Evropskem prvenstvu v Gentu (Belgija) prejel fair play pokal kot priznanje korektnemu delovanju in povezovalni vlogi znotraj evropske zveze.

DRUŠTVO

NASLOV

ZAKONITI ZASTOPNIK

1

DRUŠTVO BORILNIH VEŠČIN JU-JITSU OBALA 

KOPER, BEŽKOVA ULICA 3, 6000 KOPER

DAMJAN APOLLONIO

2

DRUŠTVO BORILNIH VEŠČIN KATANA

GLOBOKO 5, 8254 GLOBOKO 

DEJAN KINK

3

DRUŠTVO BORILNIH VEŠČIN IPPON

PRVOMAJSKA ULICA 15A, 8290 SEVNICA

ROMAN KUMP

4

JU-JITSU KLUB ADK MARIBOR 

CESTA PROLETARSKIH BRIGAD 64, 2000 MARIBOR

MILAN BORKO

5

JU-JITSU KLUB SAMURAJ

NOVO NASELJE 28, 3342 GORNJI GRAD

TOMISLAV STANKOVIĆ

6

JU-JITSU KLUB SHINTO

ULICA KOROŠKEGA BATALJONA 11, 1231 LJUBLJANA - ČRNUČE

GORAZD TOPLAK

7

KLUB BORILNIH VEŠČIN FUDOSHIN

GOTOVLJE 71, 3310 ŽALEC

DAVID ŠTRAUS

8

POLICIJSKI KLUB BORILNIH VEŠČIN CELJE 

LJUBLJANSKA CESTA 12, 3000 CELJE

SREČKO F. KROPE

9

ŠPORTNI KLUB SIBOR JU JITSU

CESTA NA STADION 11, 1330 KOČEVJE

ELVIS PODLOGAR

10

ŠPORTNO DRUŠTVO »NIPPON« LENART

JUROVSKA CESTA 12A, 2230 LENART V SLOV. GORICAH

ALJOŠA FREŠER

11

ŠPORTNO DRUŠTVO "BUSHIDO" NOVO MESTO 

KRKA 3A, 8000 NOVO MESTO

METOD JERMAN

12

ŠPORTNO DRUŠTVO "DOJO" NOVA GORICA 

ULICA GRADNIKOVE BRIGADE 57, 5000 NOVA GORICA

SVITOSLAV POGELŠEK

13

ŠPORTNO DRUŠTVO JU-JITSU OLIMPIJA LJUBLJANA 

VOJKOVA CESTA 73, 1000 LJUBLJANA

MILOŠ GOSTOJIČ

14

ŠPORTNO DRUŠTVO "NIKAN" MARIBOR 

GOSPOSVETSKA CESTA 39

MIRAN VRBANIĆ

15

ŠPORTNO DRUŠTVO "NINJA" ČRNOMELJ

STRAŽNJI VRH 4B, 8340 ČRNOMELJ

MARKO ŠIKONJA

16

ŠPORTNO DRUŠTVO "SIBOR" RIBNICA

ŠOLSKA ULICA 1, 1310 RIBNICA

ELVIS PODLOGAR

17

ŠPORTNO DRUŠTVO RDEČI OREL

HRASTJE 94, 4000 KRANJ

NEVEN POLAJNAR

18

KLUB BORILNIH VEŠČIN SENSHI

LEVEC 65A, 3301 PETROVČE

ROK ŠUSTER

19

ŠPORTNO DRUŠTVO MARIBOR JIU-JITSU

KOROŠKA CESTA 73, 2000 MARIBOR

ZORAN JERKOVIČ

20 JUDO KLUB TRIGLAV KRANJ PARTIZANSKA CESTA  39, 4000 KRANJ ANDREJ FRELIH

ČASTNI SVET JU-JITSA

Častni svet je delovno telo JJZS, ki daje mnenja, priporočila in predloge ter nudi strokovno pomoč drugim organom in telesom JJZS. Častni svet ima predstavniško telo, Svet mojstrov ju-jitsa, ki izvaja naloge častnega sveta in ga zastopa pri delu drugih organov in delovnih teles JJZS. Število članov častnega sveta ni omejeno.

Član JJZS postane član častnega sveta, v kolikor izpolni naslednje pogoje: - nosilec mojstrske stopnje pasu; - starejši od 50 let; - osebni prispevek k razvoju ju-jitsa v Sloveniji.

Svet mojstrov sprejme ugotovitveni sklep, da kandidat izpolnjuje vse pogoje in ga vpiše v seznam članov Častnega sveta. Pravilnik o organizaciji in delu Častnega sveta podrobneje ureja naloge, organiziranost, članstvo in način dela tega organa.

Spoštovani, zgodovinski kotiček pripravljamo v obliki e-zbornika, ki pa je še v izdelavi in še ni pripravljen za objavo.

JU-JITSU IN JIU-JITSU ZVEZA SLOVENIJE  je športna, samostojna, prostovoljna in nepridobitna zveza društev oz. klubov, v katero se z namenom uresničevanja skupnih interesov ter v skladu z interesi, opredeljenimi v svojih temeljnih aktih ter na podlagi veljavne zakonodaje združujejo JU-JITSU in JIU-JITSU klubi in društva ter klubi in društva v R Sloveniji, ki imajo v svojo dejavnost vključen tudi borilno veščino in šport JU-JITSU oz. JIU-JITSU ter klubi v čigar imenih  je razpoznati borilno veščino in šport ju-jitsu (JU-JITSU, JIU-JITSU, JIU-JUTSU,  ipd…).

Popolno ime zveze je JU-JITSU IN JIU-JITSU ZVEZA SLOVENIJE saj združuje društva in klube, ki gojijo obe tesno sorodni veščini in športa, zveza pa v pravnem prometu uporablja skrajšano ime JU-JITSU ZVEZA SLOVENIJE (v nadaljevanju JJZS).

Organi JJZS so: 

 • skupščina JJZS;
 • izvršni odbor JJZS; 
 • nadzorni odbor JJZS; 
 • predsednik JJZS.

Druga delovna telesa so:

 • sekcije in stalne komisije JJZS;
 • častni svet;
 • disciplinska komisija.

SKUPŠČINA

Skupščina JJZS je najvišji organ JJZS. Njej so za svoje delo odgovorni vsi drugi organi.

Skupščina zveze je sestavljena tako, da ima vsaka članica JJZS po 1 delegatsko mesto s pravico glasovanja. Pravico glasovanja ima delegat, ki ga je delegirala polnopravna članica JJZS za tekoče leto s poravnano letno članarino

IZVRŠNI ODBOR

IO JJZS je predstavniški in izvršilni organ JJZS in opravlja organizacijska, strokovno-tehnična ter administrativna dela ter vodi delo JJZS med dvema skupščinama po programu in sprejetih sklepih skupščine JJZS. IO vodi predsednik JJZS.

IO je za svoje delo odgovorno skupščini JJZS. Skupščina JJZS imenuje in razrešuje člane IO z navadno večino prisotnih delegatov za mandatno dobo štirih (4) let.

Člani IO JJZS:

Predsednik JJZS: Robert Perc;
Podpredsednik JJZS: Elvis Podlogar;
Generalni sekretar:
Športni direktor: Dejan Kink;
Direktor za veščino: Damjan Apollonio;
Predsednik sodniške komisije: mag. Martin Jazbec;
Predstavnik članic: Karl Kelc;                                                                                                                                                                                                                  Predstavnik Komisije športnikov: Sara Besal.

NADZORNI ODBOR

Nadzorni odbor je organ JJZS, ki spremlja delo predsedstva in drugih organov JJZS. Naloge nadzornega odbora so: nadzor finančnega poslovanja, nadzor zakonitosti poslovanja, nadzor nad racionalno in namensko porabo sredstev, nadzor nad razpolaganjem s premoženjem.

Nadzorni odbor o svojem delu poroča skupščini JJZS, kateri je tudi odgovoren za svoje delo, o svojih ugotovitvah pa sproti obvešča tudi IO JJZS.

Predsednik:

Člani: Grega Novak, Tilen Hadolin in Iztok Drobne.

PREDSEDNIK

Predsednik JJZS zastopa in predstavlja JJZS proti tretjim osebam, državnim in upravnim organom in organizacijam doma in v tujini. Predsednika JJZS v njegovi odsotnosti nadomešča podpredsednik.

Predsednik JJZS je za svoje delo odgovoren neposredno skupščini JJZS. Skupščina JJZS imenuje in razrešuje predsednika JJZS z navadno večino prisotnih delegatov za mandatno dobo štirih (4) let.

Predsednik: Robert Perc.

GENERALNI SEKRETAR

Generalnega sekretarja JJZS izvoli skupščina JJZS izmed kandidatov.

Funkcija generalnega sekretarja JJZS je amaterska. Generalnega sekretar JJZS je za svoje delo odgovoren skupščini JJZS. Skupščina JJZS imenuje in razrešuje generalnega sekretarja JJZS z navadno večino prisotnih delegatov za mandatno dobo štirih (4) let.

Generalni sekretar: Denis Kurbus.

SEKCIJI IN STALNE KOMISIJE

Sekciji JJZS sta Sekcija za šport in Sekcija za veščino.

Sekcija za šport je odgovorna za kategorizacijo in registracijo tekmovalcev, pristojnosti zveze s področja organizacije in izvedbe tekmovanj, delo reprezentance ter ostala področja, ki se nanašajo na ju-jitsu kot tekmovalni šport.

Sestava sekcije za šport:

Športni direktor: Dejan Kink;
Selektor za borbe: Gorazd Toplak;
Selektor za duo: Jure Pignar;
Registracije: Danilo Steinman;
Kategorizacije: Sara Besal.

Sekcija za veščino je odgovorna za razvoj ju-jitsa kot tradicionalne in moderne borilne veščine, pripravo in izdelavo programov, usposabljanje kadrov s svojega področja in strokovno sodelovanje z varnostnimi in drugimi sorodnimi organi.

Sestava Sekcije za veščine:

Direktor: Damjan Apollonio;
Člani: člane potrdi na predlog direktorja izvršni odbor.

Stalne komisije JJZS so:

- Komisija za polaganje pasov

Predsednik: mag. Srečko F. Krope;
Člani: člane potrdi na predlog predsednika izvršni odbor.

- Komisija za usposabljanje in licenciranje

Predsednik: Ognjen Saje;
Člana: Matej Kabaj, Sašo Jereb

- Sodniška komisija

Predsednik: mag. Martin Jazbec;
Člani: sodniški zbor.

- Zdravniška in anti-doping komisija

Predsednica: Gabrijela Pirc;
Član: Anton Koželj in Jure Penica.

DISCIPLINSKA KOMISIJA

Disciplinska komisija je delovno telo JJZS, ki vodi disciplinski postopek in izreka disciplinske ukrepe zoper člane JJZS ali društva in klube, ki so člani JJZS na I. stopnji v skladu z Disciplinskim pravilnikom. Disciplinska komisija ima šest članov, ki jih izvoli skupščina.  Ti izmed sebe izvolijo predsednika.

Disciplinska komisija vodi disciplinski postopek in odloča o disciplinski odgovornosti v tričlanskem senatu v skladu z določili Zakona o pravdnem postopku in Zakona o upravnem postopku.

Predsednik disciplinske komisije poroča skupščini o delu organa enkrat letno.

Predsednik: predsednika izberejo člani disciplinske komisije
Člani: Vladimir Ilič, Milan Borko, Peter Miklič, Dušan Korene, Neven Polajnar, David Štraus.