EP Heraklion 2022 6 skupinskaMed 1. in 3. aprilom 2022 je v glavnem mestu Krete Heraklionu potekalo evropsko mladinsko prvenstvo za mlajše kadete (U16), kadete (U18) in mladince (U21).

Tekmovanja se je udeležilo 609 tekmovalcev iz 25 držav. Slovenske barve je zastopalo 18 tekmovalcev, ki so tekmovali v borbah in duo sistemu.

Najvidnejšo uvrstitev sta si priborila Nika Kotar in Jaka Divjak, ki sta na tekmovanju ostala neporažena in tako postala evropska mladinska prvaka v kategoriji duo sistem, mešani pari. Za las sta vrh zgrešili duašici Sara Divjak in Neža Levstik, ki sta tekmovali v kadetski kategoriji in na koncu domov odnesli srebrno medaljo.

Med borci se je najbolj izkazal Julijan Zakonjšek, ki je med mladinci v kategoriji do 85 kg ostal neporažen vse do finala, tam pa mu je na koncu zmanjkalo malo športne sreče. Kljub temu je naslov evropskega mladinskega podprvaka izjemen uspeh.

Tretjih mest so se razveselili še Lena Kostanjšek v kategoriji mladink do 70 kg in pa kar nekaj duašov: Jaka Divjak in Nejc Podlogar med mladinci, Neli Rožman in Ema Šušterič med mladinkami, Jan Divjak in Laura Zajc med mlajšimi kadeti ter Hana Rus in Evelin Kožuh prav tako med mlajšimi kadetinjami.

Ostali tekmovalci so se razvrstili tako:

5. mesto Zala Kostanjšek (kadeti, borbe do 57 kg)
5. mesto Tinkara Golja (mlajši kadeti, borbe do 52 kg)
9. mesto Nejc Zorec (mladinci, borbe do 77 kg)
9. mesto Dorin Ofak (kadeti, borbe do 81 kg)
13. mesto Timotej Pokrajac (mladinci, borbe do 77 kg)

Vsem mladim upom iskreno čestitamo za uvrstitve in stiskamo pesti, da bodo svoje rezultate v prihodnje še nadgrajevali!!