V Malmu na Švedkem je potekalo med 23. 11. in 25. 11. 2018 Svetovno prvenstvo za člane v ju-jitsu. Ju-jitsu zveza Slovenije se je udeležila prvenstva z maloštevilno odpravo reprezentance, in dokazala da kvantiteta ne nadomesti kvalitete. Od šestih članov reprezentance je pet članov poseglo po odličjih in tako naredila to prvenstvo eno najuspešnejših članskih prvenstev.

  • 2. mesto, Tim TOPLAK, borbe, -62 kg;
  • 3. mesto, Benjamin LAH, borbe, -94 kg;
  • 3. mesto, Maja POVŠNAR, ne-waza, -62 kg;
  • 3. mesto, Matic JAKŠIČ, duo-sistem;
  • 3. mesto, Lovro DIVJAK, duo-sistem.

Tim Toplak je nastopil v petek, 23. 11., in do finala premagal vse nasprotnike, vključno s svetovnim in evropskim prvakom Romanom Apolonovim, na koncu pa za eno točko razlike izgubil proti Rusu Dimitriju Beshenetcu.

Duo par Matic Jakšič in Lovro Divjak sta se pod dveh zmagah srečala z bratoma Lodens, ki sta letos v odlični formi in sta pred enim mesecem postala tudi evropska mladinska prvaka. Brata Lodens sta tudi v soboto ostala nepremagana, tako sta Matic in Lovro v repasažni borbi za tretje mesto premagala par iz Tajske.

Benjamin Lah, aktualni evropski prvak, se je tokrat po napaki proti Francozu Alexandru Perezu, zadovoljil z bronasto medaljo, obenem pa z repasažnimi borbami proti Filipu Čulu, Thaerju Odehu Martinu in Dimitryu Marchenpu pokazal, da sodi v sam vrhu.

Tudi Maja Povšnar, dobitnica medalj iz zadnjih treh največjih tekmovanj, se domov vrača z bronom. Tokrat je bil boljša od nje Švedinja Maxine Thylin, ki je zaustavila njeno napredovanje v četrt finalu. S tremi dodatnimi zmagami, Maja ni več dopustila možnosti, da se tokrat vrne brez medalje in prekine niz vrhunskih nastopov.

Za Barbaro Siter je bila nasprotnica iz Nemčije premočna, kasneje pa je samo za eno točko izgubila tudi od nasprotnice iz Mavricija in tako zaključila svoj nastop na tem prvenstvu na 13. mesto.

Pohvale gredo celotni ekipi, ki so jo tvorili vodja odprave in selektor za ne-wazo Tilen Hadolin, selektor za borbe Gorazd Toplak, trenerji Marko Gaber, Rok Šuster in Boštjan Divjak, sodnik Stane Preskar ter Anton Koželj, ki je skrbel za zdravstveno oskrbo tekmovalcev.

Dostop do vseh rezultatov.

 

medaljisti 2 web

team slovenia web