Člani odprave JJZS, ki potuje na Svetovne igre, so se udeležili tiskovne konference Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je objavil naslednjo novico: 

Danes zvečer ob 20.30 uri bo predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, Thomas Bach, na slavnosnostni otvoritvi že 10. Svetovni iger, le-te uradno razglasil za odprte.

Več kot 40.000 gledalcev se bo udeležilo otvoritvene slovesnosti največjega športnega dogodka na Poljskem. Predsednik MOK-a se bo otvoritvene slovesnosti na glavnem stadionu v Vroclavu udeležil na povabilo Joséja Perurene, predsednika Mednarodnega združenja Svetovnih iger.

Igre bodo trajale vse do 30. julija, ko se bo za 218 kompletov kolajn potegovalo 3.250 športnikov iz 111 držav. Na uradnem programu je 27 športov, na Svetovnih igrah pa se bodo, poleg teh, predstavili še štirje vabljeni športi.

Organizatorji 10-ih Svetovnih iger obljubljajo spektakularno predstavo med otvoritveno slovesnostjo, saj si prizadevajo, da bi bile to najbolje organizirane igre do sedaj.

Po letu 2009, ko so bile igre organizirane v Kaohsiungu (kitajski Tajpej) in leta 2013 v Caliju (Kolumbija), so se Svetovne igre vrnile v Evropo. Po trenutnih ocenah naj bi bile te igre, v smislu televizijske pokritosti, najbolj predvajane in medijsko pokrite, saj bodo tekmovanja prenašali v več kot 130 državah po vsem svetu. Dogodek bo pokrival tudi kanal Mednarodnega olimpijskega komiteja (Olympic Chanel) in kanal Svetovnih iger.

Otvoritvene slovesnosti se bo, sicer v manjši zasedbni, udeležila tudi slovenska reprezentanca.

OKS Svetovne igre ekipa

Vir: OKS