BL94 2024 kampBenjamin Lah (SLO) in Roman Apolonov (GER) vabita na vrhunski ju-jitsu kamp, ki bo v Podčetrtku med 18. in 22. septembrom 2024. Oba izvrstna tekmovalca, večkratna evropska in svetovna prvaka in nosilca medalj iz najprestižnejših tekmovanj, obljubljata kvalitetno in nepozabno izkušnjo za mlade in odrasle, da izpopolnijo veščino in sprostijo potenciale. Zagotovo eden večjih in najbolj kvalitetnih dogodkov na področju ju-jitsu borb v Sloveniji in okolici. Kamp je namenjen pretežno polnoletnim tekmovalkam in tekmovalcem in je v programu priprav JJZS.

Podrobnosti v priloženem razpisu.

fudoshinV skladu z letnim koledarjem tekmovanj JJZS za leto 2024 Klub borilnih veščin Fudoshin razpisuje FINALE POKALA V JU JITSU BORBAH ZA LETO 2024, ki bo v telovadnici Osnovne šole Šempeter v Savinjski dolini, Šolska ulica 2, 3311 Šempeter v Savinjski dolini, v soboto, 18.5.2024.

Organizator pričakuje prijave do torka, 14.5.2024.

SiborV skladu z letnim koledarjem tekmovanj JJZS za leto 2024 Športni klub Sibor razpisuje državni turnir Pokala Slovenije v duo sistemu, ki bo v Športni dvorani Sodražica, Cesta Notranjskega odreda 10, 1317 Sodražica, v soboto, 17.2.2024. Prihod ekip je predviden do 8.30 ure. Podrobnosti v prilogi.

Organizator pričakuje prijave do srede, 14.2.2024.

fudoshinV skladu z letnim koledarjem tekmovanj JJZS za leto 2024 Klub borilnih veščin Fudoshin razpisuje Državno prvenstvo v ju-jitsu borbah za leto 2024, ki bo v soboto, 16.3.2024, v telovadnici Osnovne šole Griže, Griže 1a, 3302 Griže. Prihod ekip je predviden do 9.00 ure. Podrobnosti v prilogi.

Organizator pričakuje prijave do torka, 12.3.2024.

WADALista prepovedanih snovi in postopkov (Lista) je kot del svetovnega protidopinškega programa obvezen mednarodni standard. Lista se vsako leto posodablja po obsežnem posvetovalnem postopku, ki ga omogoča WADA.

Datum začetka veljavnosti Liste je 1. januar 2024.

Uradno besedilo Liste prepovedanih snovi in postopkov hrani WADA in je objavljeno v angleščini in francoščini. V primeru razlik med angleško in francosko različico prevladala angleška različica.

Podrobnosti in besedilo na spletni strani slovenske protidopinške organizacije SLOADO:
https://www.sloado.si/kategorija/za-sportnike-2024-lista

Druge pomembne informacij o dopingu najdete na spletni strani SLOADO https://www.sloado.si/

Mednarodna ju-jitsu zveza (JJIF), in posledično tudi evropska JJEU in JJZS, so zavezani k spoštovanju protidopinškega kodeksa, ki zavezuje vse deležnike v športu (od klubskih in nacionalnih trenerjev, športnikov, sodnikov, funkiconarjev, podpornega osebja ipd.).

Podrobnosti lahko najdete tudi na spletni strani JJIF, https://jjif.sport/, v sekciji "Anti-doping".

Preprečevanja dopinga v športu temelji na zaščiti temeljne pravice športnika, da trenira in tekmuje v okolju brez dopinga, in mora zagotavljati usklajen in učinkovit program boja proti dopingu na področju odkrivanja, odklanjanja in preprečevanja dopinga v športu.

SRECNO 2024

JJZS logo 2Ju-jitsu in jiu-jitsu zveza Slovenije v skladu z 29. in 30. členom Statuta Ju-jitsu zveze Slovenije in sklepom Skupščine z dne 20.12.2023 RAZPISUJE KANDIDACIJSKI POSTOPEK ZA NADOMESTNE VOLITVE DVEH ČLANOV NADZORNEGA ODBORA. Rok za oddajo kandidatur je 11.1.2024. Podrobnosti v nadaljevanju.

Uvod

V avgustu 2023 sta dva člana tričlanskega nadzornega odbora (v nadaljevanju NO) podala odstopno izjavo. Da se zagotovi delovanje zveze v skladu s Statutom in omogoči pregled poslovanja ter izvajanje pristojnosti nadzornega odbora po Statutu JJZS je Skupščina na svoji 2. redni seji dne 20.12.2023 sprejela sklepa, da se izvede kandidacijski postopek za dva nadomestna člana NO.
 
I. Razpisane funkcije
 
Na razpis se lahko prijavijo kandidati za naslednje funkcije:

a)    nadzorni odbor (2) – voli se dva člana NO.

Opis del in nalog je razviden iz Statuta in drugih aktov, objavljenih na spletnih straneh www.ju-jitsu.si.  
Omejitve:  
-    Funkcija člana nadzornega odbora ni združljiva s funkcijo v izvršnemu odboru JJZS.
-    Mandat izvoljenih in imenovanih članov organov JJZS je praviloma štiri leta. Članoma NO, ki bosta izvoljena oziroma imenovana po postopku tega razpisa, bo mandat trajal do zaključka mandata originalne sestave NO, ki je bila izvoljena na volilni skupščini 26.3.2022.

JJZS logo 2V skladu z 29. in 30. členom Statuta Ju-jitsu zveze Slovenije izvršni odbor  RAZPISUJE KANDIDACIJSKI POSTOPEK ZA GENERALNEGA SEKRETARJJA/SEKRETARKO V JJZS. Rok za oddajo kandidatur je 22.12.2023.
 
Uvod  

Namen kandidacijskega postopke je zbiranje kandidatur za funkcijo generalnega sekretarja JJZS, ki se bo s 1.1.2024 izpraznila.

V razpisu uporabljeni izrazi, ki se nanašajo na osebe in so zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženski in moški spol.
 
I. Razpisane funkcije, trajanje mandata in opis del in nalog
 
Na razpis se lahko prijavijo kandidati za naslednje funkcije:

a) generalni sekretar (1). 

Mandat novoizvoljenega generalnega sekretarja traja do rednih volitev izvršnega odbora (izvršni odbor je bil izvoljen na redni skupščini 26.3.2022).
Opis del in nalog je razviden iz Statuta in drugih aktov, objavljenih na spletnih straneh zveze ter v priponki tega razpisa.   

Ju jitsu for Good logoV skladu z 29. in 30. členom Statuta Ju-jitsu zveze Slovenije Izvršni odbor  RAZPISUJE KANDIDACIJSKI POSTOPEK ZA ZAUPNIKA ŠPORTNIKOV (»safeguarding«). Rok za oddajo kandidatur je 22.12.2023.
 
Uvod  

Namen kandidacijskega postopke je zbiranje kandidatur za funkciji zaupnika športnikov JJZS, v skladu s priporočili Mednarodne ju-jitsu zveze (JJIF). Imenovana bosta dva kandidata – kandidat in kandidatka.

V razpisu uporabljeni izrazi, ki se nanašajo na osebe in so zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženski in moški spol.
 
I. Razpisane funkcije, trajanje mandata in opis del in nalog
 
Na razpis se lahko prijavijo kandidati za naslednje funkcije (iščemo dva kandidata, M in Ž):  

a) Zaupnik športnikov (»safeguarding officer«).

Mandat zaupnika športnikov traja 4 (štiri) leta od imenovanja oziroma do zamenjave.
 
Opis del in nalog ter vloga zaupnika športnikov je  predstavljena na spletnih straneh zveze, www.ju-jitsu.si, v rubriki »Varen šport« --> http://ju-jitsu.si/index.php/safeguarding

Od kandidatov se pričakuje sposobnost pisnega in ustnega sporazumevanja v angleškem jeziku (zaradi sodelovanja z Mednarodno ju-jitsu zvezo) ter vsaj visoka strokovna izobrazba.

Funkcija člana izvršnega ali nadzornega odbora ni združljiva s funkcijo zaupnika športnikov.

Zagreb, 26.11.2023. Zadnji dan Evropskega članskega prvenstva v ju-jitsusu je odlične nastope slovenske reprezentance okronal še veteran Milan Borko z bronasto medaljo v svoji kategoriji (masters). Tekmovanje si je ogledalo in ga spodbujalo tudi lepo število slovenskih navijačev, družinskih članov, prijateljev in znancev. Čestitke za srčnost in pogum!

Foto: osebni arhiv Milan Borko.
Na fotografiji od leve: predsednik zveze Robert Perc, Milan Borko (JJK ADK Maribor), trener Karl Kelc.
EC ZG 2023 Milan Borko s predsednikom zveze in trenerjem

Zagreb, 26.11.2023. V Domu športov se je zaključilo evropsko člansko prvenstvo v ju-jitsuju, ki se je začelo v sredo z generalno skupščino. Več kot 380 prijavljenih tekmovalcev iz 27 držav se je pomerilo v ju-jitsu športnih borbah, duo sistemu in jiu-jitsu (ne-waza).

Rezultati:

Jedert Jevševar in Maruša Rus, duo sistem, 1. mesto
Maja Povšnar Drnovšek, jiu-jitsu do 63 kg, 1. mesto
Tim Toplak, borbe do 69 kg, 1. mesto
Nejc Hodnik, jiu-jitsu do 85 kg, 1. mesto
Valter Hudovernik, jiu-jitsu do 94 kg, 7. mesto
Julijan Zakonjšek, borbe do 85 kg, 7. mesto
Zala Kostanjšek, borbe do 63 kg, 7. mesto
Timotej Pokrajac, borbe do 77 kg, 13. mesto
Tit Verhovec, jiu-jitsu do 69 kg, 13. mesto
Domen Drnovšek, jiu-jitsu do 77 kg, 13. mesto

EC Zagreb 2023 zlate medaljeOdlični rezultati so prispevali tudi k odličnemu skupnemu seštevku: tretje mesto v disciplini jiu-jitsu in tretje mesto duo sistemu so bila ob seštevku medalj dovolj za skupno 3. mesto med 27. državami (prva je bila reprezentanca Nemčije, druga Izraela) ter tako prehiteli celo takšne velesile v tem športu, kot so francoska, švedska in nizozemska reprezentance.

Tekmovanje si je ogledalo in tekmovalke/tekmovalce spodbujalo tudi lepo število slovenskih navijačev, družinskih članov, prijateljev in znancev. Vsem hvala! Vsem nastopajočim, ki so se srčno borili in dostojno nosili reprezentančni dres, pa ISKRENE ČESTITKE!

Več o tekmovanju tudi na naši facebook strani.

https://siol.net/planet-tv/novosti/izjemen-uspeh-slovenskih-tekmovalcev-na-evropskem-prvenstvu-v-ju-jitsuju-620963
https://lokalno.svet24.si/2023/11/27/282435/zgodba/izjemen_uspeh_na_evropskem_prvenstvu_v_ju_jitsuju/
https://www.dnevnik.si/1043038153/sport/ostali-sporti/borilni-sporti/slovenski-tekmovalci-v-jujitsu-stirikratni-evropski-prvaki 
https://www.24ur.com/sport/borilni-sporti/slovenske-borke-in-borci-do-kar-stirih-naslovov-evropskih-prvakov-v-ju-jitsuju.html

 

Fotografije: JJZS in osebni arhivi tekmovalcev.