Maja Povsnar Bloudkova plaketa 2022Brdo pri Kranju, 11.2.2023. Na Brdu pri Kranju je potekala 58. podelitev Bloudkovih priznanj za leto 2022. Priznanja Stanka Bloudka so najvišja državna priznanja na področju športa v Republiki Sloveniji, ki se podeljujejo za delo in dosežke na področju športa. Podeljujejo jih že od leta 1965.
 
Za pomemben tekmovalni dosežek v športu v letu 2022 je naša tekmovalka Maja Povšnar prejela Bloudkovo plaketo.
 
Z zmago na Svetovnem prvenstvu leta 2021 v Abu Dhabiju (ZAE) je Maja potrdila kvalifikacije za nastop na Svetovnih igrah (World Games) julija 2022 v Birminghamu (ZDA). V kategoriji jiu-jitsu (ne-waza), do 63 kg, je pometla s konkurenco in osvojila zlato medaljo. Svetovne igre opisujemo tudi kot "olimpijske igre" neolimpijskih športov.
 
Na slavnostni prireditvi na Brdu je navzoče prvič v vlogi ministra, pristojnega tudi za šport, pozdravil minister za gospodarstvo, turizem in šport, g. Matjaž Han. Slavnostna govornica je bila predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar. Nagrade sta vročila predsednik odbora, g. Viktor Grošelj  in sekretarka odbora za podeljevanje, ga. Petra Tramte. Majo sta na dogodku spremljala trener Domen in predsednik JJZS.