Tim Toplak v UzbekistanuV času epidemije je pred vrhunskimi tekmovalci nemalo izzivov, kako v odsotnosti običajnih priprav in nastopov na največjih tekmovanjih ohraniti ustrezno pripravljenost. Tudi sicer nekateri najdejo alternativne možnosti. Tim Toplak že vrsto let za pridobivanja specialnih znanj in veščin (tako kot nekateri drugi reprezenzanti) trenira klubih sorodnih borilnih veščin, ne samo ju-jitsu. Med treningi v Judo klubu Bežigrad so ga opazili trenerji reprezentance uzbekistanske judo zveze in ga skupaj z judoisti iz Bežigrada povabili na olimpijske priprave v Taškent, Uzbekistan, ki so bile med 14. in 23. decembrom 2020.

Zaradi epidemije so priprave potekale v posebnem režimu, Tima so v tem času štirikrat testirali za Covid-19 (pred, med in po pripravah), prav tako so se morali testirati vsi ostali udeleženci priprav (treningi v "mehurčku"). Mednarodne priprave je vodil selektor uzbekistanske reprezentance Iljas Iliadis, s poudarkom na borbenih treningih. Treningi so potekali dvakrat na dan, ob 10.00 in 17.00 uri, dodatno pa so Slovenci trenirali še samostojno v fitnesu.

Stroške bivanja je krila judo zveza iz Uzbekistana, judo klub Bežigrad in JJZS pa sta sodelovala pri stroških letalske karte, testiranja in zavarovanja za tujino. Tim se je z izjemno izkušnjo v domovino vrnil tik pred božičnimi prazniki.